Pasangan kang dumunung/panggonane ing sangisore aksara Jawa lagena, a. sa,nga,da, b. pa,dha,ja, c. ha,ja,ba, d.ja,ba,ya

Posted on


Pasangan kang dumunung/panggonane ing sangisore aksara Jawa lagena


a. sa,nga,da
b. pa,dha,ja
c. ha,ja,ba
d.ja,ba,ya​

Wangsulan

Pasangan kang dumunung/panggonane ing sangisore aksara Jawa lagena . . .

➡️ D. Ja, ba, ya.

Penjelasan

Pasangan aksara Jawa ana sing ditulis ing ngisor, ing dhuwur utawa ing sisihe aksara kang dipasangi.

» Kang ditulis ing dhuwur/sisih yaiku pasangan :

  1. Ha
  2. Sa
  3. Pa

» Kang ditulis ing ngisor yaiku pasangan :

  1. Na
  2. Ca
  3. Ra
  4. Ka
  5. Da
  6. Ta
  7. Wa
  8. La
  9. Dha
  10. Ja ✔️
  11. Ya ✔️
  12. Nya
  13. Ma
  14. Ga
  15. Ba ✔️
  16. Tha
  17. Nga

» DETAIL JAWABAN «

Mapel : Bahasa Jawa

Kelas : 7

Materi : Piwulang 7 – Aksara Jawa

Kata Kunci : Sandhangan sing manggon ana ngisor

Kode Soal : 13

Kode Kategorisasi : 7.13.7

—————————–

Semoga membantu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.