Aya sabaraha metodeu dina biantara teh.salah sahijina nyaeta metodeu ekstemporan.ilustrasi di handap anu nuduhkeun biantara make metodeu ekstemporan nyaeta

Posted on


Aya sabaraha metodeu dina biantara teh.salah sahijina nyaeta metodeu ekstemporan.ilustrasi di handap anu nuduhkeun biantara make metodeu ekstemporan nyaeta

Jawaban:

Dina masihan biantara, aya 4 padika anu tiasa dianggo ku saurang jalma. Cara biantara nyaéta.

Improptu

Memoriter

Naskah

Extemporane

Sawala

Biantara mangrupikeun kagiatan pikeun nganteurkeun pikiran atanapi tulisan anu ditepikeun di hareupeun jalma réa. Dasarna, pidato tiasa ngandung téma gratis atanapi téma resmi. Pikeun tiasa masihan biantara anu saé sareng leres, aya sababaraha cara anu tiasa dianggo. Métode dina masihan biantara nyaéta.

Improptu. Improptu mangrupikeun cara masihan pidato anu dilaksanakeun sacara spontan tanpa aya persiapan sateuacanna. Metodeu improptu ilahar dianggo ku jalma-jalma anu saé improvisasi saé payuneun seueur jalmi.

Memoriter. Momoriter mangrupikeun cara masihan pidato anu dilakukeun ku cara ngapalkeun téks sateuacan masihan pidato.

Naskah. Naskah mangrupikeun cara ngadamel biantara ku cara nyandak catetan sareng maca. Biantara nganggo metode skrip cocog pikeun jalma anu henteu saé improvisasi kecap-kecap di payuneun seueur jalmi.

Extemporane. Estemporan mangrupikeun cara masihan pidato anu dilakukeun ku nganepikeun ukur poin-poin biantara. Janten, jalma anu masihan biantara nyiapkeun téks, teras ngan ukur milih poin tina téks anu badé ditepikeun.

Penjelasan:

maaf klo salah

* semoga membantu *


Leave a Reply

Your email address will not be published.